Читај ми!

Све мање корисника даљинског грејања

Простор који загрејава кикиндско Јавно предузеће "Топлана" са 235 хиљада квадратних метара пао је на 215 хиљада, а од првог јануара даљинско грејање у Кикинди поскупело је за 1,95 одсто.

Кикинђанин Миле Дражић је августа прошле године раскинуо дугогодишњи уговор са топланом. Разлог је, каже, скупо грејање које он не може да плати.

"Поред тога, квалитет услуга топлана је јако лош у последње две-три године", додаје Дражић.

Дражићев комшија Мирче Величковски већ две године не користи услуге топлане. Објашњава да се искључио из система због лошег квалитета грејања.

"Радијатори су пола хладни, пола топли и тај проблем никако није могао да се реши, а и цена грејања је превисока", сматра Величковски.

Према подацима кикиндске топлане у претходне две године са система даљинског грејања искључено је око 120 корисника.

Мирослав Чичулић, директор "Топлане", каже да се тридесет посто њих искључило, јер стварно немају средстава да плаћају грејање, док  добар број преосталих не живи у Кикинди или су наследили станове за које не желе плаћати грејање.

"У Кикинди имамо и једно десетак станова са проблематичним инсталацијама које не можемо решити током грејне сезоне", каже Чичулић.

У "Топлани" очекују да ће модернизација система грејања, односно уградња калориметара, знатно рационализовати коришћење и потрошњу. Уграђено је 135 калориметара, док ће преосталих 60 бити постављено након реконструкције постојећих водова.

Тако ће се од 15. октобра текуће године потрошња обрачунавати према количини продате топлоте, а не према квадратном метру. Кикиндска топлана, иначе, за испоручени гас дугује Србијагасу и осталим добављачима 258 милиона динара, док су потраживања 132 милиона.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи