Читај ми!

Стан за Николиће

Сиромашна трочлана породица Николић из села Попове, која је годинама живела у неусловној кући, од социјалне помоћи и наднице, усељењем у стан, који им је доделила општина Блаце, решила је највећи животни проблем. Локална самоуправа је обезбедила и комплетан намештај, огрев и храну, уз обећање да ће, са надлежним установама, наставити да помаже овој породици.

Ватра у новом дому, за нови почетак мајке Милке, са синовима Стефаном и Николом.

Надају се да су, усељењем у стан, са купатилом, о коме су годинама сањали, као и са свим потребним уређајима и апаратима, тешки дани и године живота у Попови, далеко од пута, у кућићи склоној рушењу, коначно иза њих.

"Велика је радост. За нас је ово спас од зиме, од хладноће, од свега. Овде је све другачије, близу је лекар, школа", каже Милка Николић.

У топлини сигурног крова над главом Николићи, навикнути на тежак рад и надницу, од које су, уз социјалну помоћ и преживљавали, сада су у могућности да  размишљају и о времену, које је пред њима.

"Да направимо шталу. Имамо и добар шљивак, који штиже на род и који планирамо и даље да радимо", каже Милка Николић.

"Хоћемо да радимо, није за мене ништа проблем" каже Никола Николић, син.

У општини Блаце кажу да су,  доделом општинског стана на коришћење,  Николићи,  на најбољи начин збринути. Обећавају помоћ и убудуће, а  надају се и одзиву донатора, како би се ова и сличне породице додатно оснажиле, да у будућности живе од свог рада.

"Ово је једно решење док деца не заврше школовање и док не почну сами себе да издржавају", каже председник општине Блаце Иван Бургић.

"Покушавамо да покажемо да има могућности да се реше проблеми људима, уколико има добре воље и уколико постоји симбиоза свих оних фактора који су битни, локалне самоуправе, центра за социјални рад и невладиних организација", каже Зоран Јозић, народни посланик.

Општина Блаце, из свог скромног буџета или уз помоћ донатора, и раније је, у више наврата, помагала угроженим породицама у обезбеђењу трајног смештаја или побољшању животних услова.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи