Читај ми!

Дочек Српске нове године у ужичком крају

Организованог дочека Нове године по старом календару, у ужичком крају, биће, осим у Ариљу и традиционално на Златибору, где тренутно борави више од петнаест хиљада гостију.

Снега у изобиљу на радост и гостију и домаћина. Ни температуре у минусу од којих се образи зарумене нису сметња уживању у зимским чаролијама.

"Лепо је, није хладно! Има снега, дивно је за децу, супер, супер је! Нешто озбиљнији скијаши, Сударевици из Суботице, по цео дан су у ски центру Торник , кажу трећа - срећа", каже Нина и Ивана из Обреновца.

"После три године како долазимо, коначно, све су стазе обасуте снегом", каже Иван Сударевић, Суботица.

"Волим црвену стазу, одлична је и црна зато што је стрма, ма одлично је!, каже Лука Сударевић из Суботице.

"Током дана смо имали и по 1.500 скијаша на стазама, поосебно у време празника и викенда, а у просеку, радним данима, на стазама је хиљаду људи", каже Бојана Божанић, руководилац Ски центра Торник.

Ни за окрепљење се не прави пауза, већ гостољубиви домаћини иду од госта до госта.

"Има снега, има људи, онда значи има и посла. Старији највише траже кувано вино, а деца топлу чоколаду и чај", каже Драган Марјановић.

Тренутно место се може наћи још само у приватном смештају, јер су хотелски капацитети попуњени.

"Обзиром да има снега, ја се надам да ће гостију бити до 20. јануара када се завршава распуст у Србији, али мислим да ће их бити и до краја јануара, до када траје распуст у Црној Гори и Републици Српској", каже директор ТО Златибор Арсен Ђурић.

А традиционално, на Краљевом тргу за дочек православне Нове године, концерт. Вечерас Аца Пејовића, а у духу трације, у порти Јабланичке цркве, где ће Божић бата најмлађима делити пакетиће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи