Читај ми!

Новогодишњу ноћ најјефтиније преспавати

Организованог традиционалног дочека на градском тргу у Шапцу, ове године неће бити. Шапчани који су одлучили да најлуђу ноћ проведу ван куће, одавно су кажу, резервисали место у неком од ресторана и кафана.

Некада Цицварићи, а данас тамбураши чувају традицију старих шабачких кафана у којима је провод загарантован. За новогодишњу ноћ, тврде, биће незаборавно.

"Чивијаши знају да овде имају загарантовано добар провод, уз опуштену музику, тамбураше, добар домаћи мени, пића онолико колико ко може, сиугурно ће бити весело'', каже Војкан Ђурковић, "Мали Балкан".

У ресторанима кажу да су цене приступачне. За провод уз неогранично конзумирање хране и домаћих пића, потребно је издвојити око 40 евра по особи.

"Интересовање је солидно, као и сваке године, обично долазе исте екипе људи, број места је скоро и попуњен, остало је можда још два три слободна стола", каже Златко Милић, ресторан "Синд".

Већина младих дочек је испланирала, док они старији традиционално остају код куће.

"Резервисано је, овде у граду са друштвом, све је већ договорено. Морамо да останемо код куће пошто је криза, мораш прво деци да обезбедиш, да не би они оскудевали у ово време. Нема бољег дочека него бити са унучићима, то је лек за душу", кажу грађани.

У туристичким агенцијама, кажу да је интересовање за дочек Нове године у некој светској метрополи знатно мање него лане. Највише је продатих једнодневних аранжама без ноћења.

"То су неки аранжмани који су отприлике 40 евра без ноћења, цео дан се проведе у метрополи, након дочека се врати, што је атрактивно за младе", каже Мирјана Игњатовић, туристичка агенција "Интер турс".

Када се цени дочека дода и куповина нове гардеробе, многи Шапчани у шали кажу да је новогодишњу ноћ најјефтиније преспавати.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи