Читај ми!

Пројекат унапређења наставе

Пројекат "Развионица", унапређење наставе у школама, реализује се у Србији од јула 2012. године. Четрдесетједна школа, међу којима је и Основна школа "Бранко Радичевић" из Врања, добиће нова наставна средства кроз донације Европске Уније. У току је обучавање кадра, а циљ пројекта је да начин на који се преноси знање ученицима и оцењивање буде промењено.

Час почиње асоцијацијама. Ђаци отварају поља, а коначно решење је лекција коју ће обрађивати тог часа, у предмету Свет око нас.

"Уз помоћ табле можемо да учимо, радимо на њој, да учимо нова слова. Мени је много занимљиво кад учитељица пусти асоцијације и ми погађамо. Решавамо и ребусе, пушта нам слике, игрице..", кажу ђаци.

Пројекат Развионица подразумева да начин на који се до сада радило у школама буде трансформисан, да ученици не уче напамет, већ да активно учествују у настави како би могли лакше да примене знање.

"Пројекат инсистира да се од пуког трансфера знања померамо ка образовању за компетенције, то је велика промена", каже Радмила Гошевић, едукатор.

Основна школа "Бранко Радичевић" у Врању део је Развионице-вежбаонице, у оквиру које је школа добила најсавременија наставна средства, рачунаре, интерактивне табле у вредности од 95 хиљада евра.

"Ова наставна средства нам значе да лакше и на ефикаснији начин обрадимо наставне јединице, садржаје, све оно што треба да усвоје ученици", каже Драга Стефановић, учитељица.

Стаменко Стојановић, в.д. директора ОШ "Бранко Радичевић" каже да је њихова школа вежбаоница за студенте факултета Учитељских, и колега са других факултета.

Пројекат унапређења наставе почео је да се реализује у Србији у јулу 2012. године, трајаће до јула идуће године, огледног је типа. Циљ Развионице је развој образовања, носилац је Министарство просвете, финансира се из ИПА фондова кроз донације.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи