Читај ми!

"Аутопревоз" смањио губитке

Јавно предузеће "Аутопревоз" Кикинда забележило је минус од 4,5 милиона динара. Ипак, чини се да нису незадовољни јер подсећају да је 2013. године губитак премашивао 21 милион динара.

Година 2014. у "Аутопревозу" започета је свеобухватном анализом узрока настанка губитака, да би се, након тога, извршило реструктурирање дугова према држави, осигурању, кредиторима и добављачима.

Мирослав Кресоја, директор "Аутопревоза", каже да је следећи корак био рентабилно пословање,  у смислу да су се све оправке и набавке радиле максимално транспарентно са најмање пет понуда.

"Бирали смо најповољнијег понуђача квалитетних горива и мазива  и на тај начин  смањили потрошњу, док смо избором добављача квалитетних резервних делова смањили број радних сати у нашој радионици", објашњава Кресоја.

Број запослених је са 201 смањен на 178, укинуте су нерентабилне линије, а на онима са мањим бројем путника кориговане су цене. Смањењу дуга допринела је и туристичка понуда. У оквиру фирме послује "Турист биро" који је остварио приход од 25 хиљада евра на превозу путника у грчка летовалишта.

Јован Џаковић из "Турист бироа" се нада да ће фирма успети да набави један или два високо туристичка аутобуса.

"Тиме бисмо подигли квалитет превоза путника и добили могућност да организујемо нове туристичке аранжмане", додаје Џаковић.

За наредну годину "Аутопревоз", са возним парком од 40 аутобуса, планира отварање нових линија ка Сомбору и Српској Црњи, склапање петогодишњег уговора са фабриком "Банини" за превоз радника и укупан приход од 315 милиона динара. И што је за путнике најважније, није планирано увећање цене аутобуских карата.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи