Читај ми!

Хазировићи не одустају од тужбе

Данас су у Новом Пазару брачни пар Лидија и Алмин Хазировић одржали конференцију за новинаре, годину дана после губитка бебе за који су, како сматрају, одговорни лекари Гинеколошког одељења у том граду. Они су оптужили двоје лекара да су их несавесним радом и грубом грешком лишили даљег потомства, а Лидији додатно угрозили живот.

Лекарска комора Србије покреће дисциплински поступак против два новопазарска лекара због грешке у лечењу труднице Лидије Хазировић.

Кривична пријава коју су Хазировићи почетком године поднели против двоје гинколога у тужилаштву, а којој се придружила и инспекција Министарства здравља, још мирује и чекају се резултати вештачења.

Истакли су да за годину дана нису успели да дођу до истине и правде, али да има помака.

"Од Лекарске коморе Србије добили смо обавештење да су констатовани пропусти лекара и да ће против др Ајше Хајровићи Муамера Скријеља Суд части покренути дисциплински поступак", рекао је Алмин Хазировић.

Алмин и Лидија Хазировић су истакли да се на њих врше притисци и да у Општој болници нема жеље да се случај изведе до краја и лекарски пропусти адекватно санкционишу.

Најавили су да ће, ако и даље буде опструкције, морати да се обрате Републичком тужилаштву и међународном суду у Стразбуру.

Другу страну нисмо били у могућности да чујемо, јер је директор Опште болнице у Новом Пазару Мирсад Ђерлек, како је саопштено, био службено одсутан.

rts.novipazar@rts.rs
+381 20 317 837

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи