Читај ми!

Обезбеђен новац за изградњу базена у Шапцу

Завршен је упис муниципалних обвезница за изградњу базена у Шапцу. Обезбеђени су сви услови за његову реконструкцију и изградњу, а иначе, Шабац је први град који је јавном понудом емитовао муниципалне обвезнице за изградњу капиталних објеката локалне самоуправе.

Емисија муниципалних обвезница града Шапца у потпуности је реализована, а потражња је била 50 одсто већа од понуде. Грађанима је пружена могућност да, поред улагања у градску инфраструктуру, зараде 30 одсто од уложених средстава.

"С обзиром да је Шабац први град у Србији који се упустио у овај посао, постојала је блага неизвесност. Захвалан сам свим купцима, како грађанима који су купили обвезнице у вредности од 26 милиона динара, тако и пословним лицима, односно привредним субјектима који су ову понуду препознали као начин зараде. Сада смо обезбедили све услове за реконструкцију и изградњу градског базена. Продале су све обвезнице, свих 400 милиона, а тражња је била за 50 одсто већа", каже градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Према речима Ђорђа Станичића, генералног секретара Сталне конференције градова и општина, подухват града Шапца је пионирски.

"На овај начин грађани могу да улажу сопствена средства, да виде како се реализује капитални инфраструктурни објекат и да по истеку рока добију свој новац и то са каматом која је знатно већа него камата на штедњу у банци", каже Станичић.

Оваквом облику штедње и пословања, на шалтерима банке "Интеса"одазвали су се и многи Шапчани. Међу првима, обвезнице су купили спортисти. Вредност једне је десет хиљада динара, рок доспећа седам година, грејс период две година.

Каматна стопа од шест одсто исплаћиваће се годишње.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи