Читај ми!

Иницијатива за разрешење Станковића обавезујућа

Агенција за борбу против корупције, чију су препоруку о разрешењу потпредседника нишке скупштине Ненада Станковића градски одборници на прошлонедељном заседању одбацили, наглашава да је иницијатива за разрешење Станковића ипак обавезујућа за Скупштину града Ниша.

Од 61 одборника нишког парламента, само је четворо гласало за иницијативу Агенције да се заменик председника Градске скупштине разреши са те дужности. Станковић, који је одборник у трећем мандату, сматра да је најновије оглашавање Агенције притисак на нишке одборнике.

"Да постоји сукоб интереса, Агенција је могла да ме разреши по сили закона, као шта је то радила у неколико случајева у Нишу", каже Ненад Станковић потпредседник Скупштине града.

Ненад Станковић није обавестио Агенцију да у тренутку ступања на место заменика председника Скупштине града Ниша обавља посао заменика директора Дирекције за јавни превоз града Ниша. Он је на седници Скупштине града, у септембру 2012. године, учествовао у одлучивању о именовању Миљана Јовановића за в.д. директора предузећа, а годину дана касније са њим је закључио анекс Уговора о раду за место извршног директора тог јавног комуналног предузећа.

Станковић, чија је партија Нишка регија приступила Српској напредној странци, са Агенцијом за борбу против корупције којој се жалио, у спору је две године, а недавно је покренуо тужбу пред Управним судом. У Локалном антикорупцијском форуму (ЛАФ) сматрају да је јавна препорука Агенције довољна за разрешење Станковића, са чим је сагласна и опозиција у граду.

"ЛАФ ће се огласити и упутити Скупштини града препоруку да преиспита своју одлуку и да поништи одлуку да неће поштовати препоруку Агенције", каже Весна Црногорац из ЛАФ-а.

"Логично је нама који су потегли ту иницијативу да сам Станковић поднесе оставку, зашто би га мењала Агенција", каже Драгослав Ћирковић, одборник СДС.

У Агенцији за борбу против корупције истичу да се у великом броју случајева мере објављивања препоруке за разрешење извршавају, а да ће нови Закон о Агенцији изричито предвиђати обавезу органа да изврши изречену меру.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи