Читај ми!

Грци у Пожаревцу

Грци у Пожаревцу присутни су још од деветнаестог века. Многи од њих били су угледни трговци, кафеџије, власници млинова. Претпоставља се да у Пожаревцу данас живи више хиљада њихових потомака. Зато је пожаревачко Друштво Српско-грчког пријатељства једно од најактивнијих у Србији.

Мало су која два народа тако повезана као Срби и Грци. Крфска епопеја још увек је дубоко урезана у памћење ова два народа.

Из тог, али и из много других разлога, положај грчке националне мањине у Србији никада није довођен у питање.

На свечаности у Пожаревцу додељена су признања најистакнутијим члановима друштва Српско- грчког пријатељства.

Награђени су и најбољи радови ученика пожаревачких основних и средњих школа настали у оквиру програма Друштва Српско-грчког пријатељства "Риста Колоњас".

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи