Читај ми!

Врање, учестале крађе

У Врању и околним селима интензивиране су крађе акумулатора, алата и казана, кажу мештани. Лопови обијају и викендице у селима, а полиција је током овог месеца расветлила 19 крађа и поднела пријаве против две особе, поднето је и 13 пријава због крађе акумулатора.

Крађе се најчешће дешавају ноћу. Лопови испред кућа, у гаражама, двориштима обијају аутомобиле, краду акумулаторе.

Два пута су Славољубу Стојилковићу из Врања обили југо. Једном су однели акумулатор, а други
пут су остали без плена.

"Морам свако вече да скидам акумулатор и да га оставим унутра.  штитим се како знамо, аларм", каже Славољуб Стојилковић из Врања.

"Мислим да је успешно ови нови могу да се деактивирају, они су специјалци, а ово не може да га утишају сигурно, кад отварају хаубу он мора да се огласи", каже Живко Манчић из Врања.

Аларм и катанци некима нису ни помогли.

"И катанац обију, исеку, однели су ми бушилицу, брусилицу", каже Перица Антић из Врања.

Само у овој улици на мети лопова било је десетак возила. Власници кажу да су им аутомобили обијени, а акумулатори украдени. По акумулатору на отпаду добију око 500 динара, а нови  коштају од 4.200 до 11.000 динара. Не само аутомобиле обијају и куће и викендице у околини Врања у којима нико не живи. Оно што не могу да понесу, оштећују, ломе.

"Једном Бранку који живи у Београду да су му обили кућу, однели замрзиваче, фрижидер, а ко је не знам", каже Новица Смиљковић из Купининца.

"Овде по село су дигли шест или седам казана то знам", каже Добри Микић из Купининца.

Полиција је овог месеца расветлила 19 крађа и обијања викендица и кућа и поднела пријаве против две особе. Власницима су успели да врате 11 од 13 украдених акумулатора, а против четири особе поднето је више пријава због крађе акумулатора.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи