Читај ми!

Сврљишка села добила струју

После 12 дана, најудаљенија села у сврљишкој општини, добила су струју. У појединим махалама напон је слаб, мада има и повремених искључења, па су на терену и даље монтери Југоистока. Снабдевање животним намирницама се нормализује, а старачка домаћинства обилазе војни лекари.

Струја је обрадовала два једина ђака у селу, брата и сестру Лану и Ненада, који су се кажу  ужелели цртаних филмова, мада им друштво у кући свакодневно прави пиле Пахуљица које су, како трвде, спасили хладноће.

До суседног Бучума, најсигурније је теренским возилом или пешке. Кроз сметове и по леду,  у најудаљенија сврљишка села стигао је и поштар, па се неко радовао струји, а  неко пензији. У дому Милојковића живе Жарко и Вукадинка. Одавно су у осмој деценији живота.

Лед и снег оковали су поља, прилазне путеве и дворишта. До старачких домаћинстава пробили су се војни лекари, да укажу помоћ и доставе лекове.

Мука је натерала људе да се снађу без струје, па када понестану и свеће ту је кажу, старински рецепт.

Уз пламен свеће или петролејке прело се и плело ових дана, јер док овде подно Тресибабе не отопли, у 30 километара удаљени Сврљиг се, кажу, силази само ако се мора.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи