Читај ми!

Живот у страху

Мештани краљевачког насеља Сијаће поље већ четири година живе у сталном страху од урушавања две вишеспратнице изнад њихових кућа. Станари су из њих исељени по налогу одељења за ванредне ситуације одмах након земљотреса, али још нису срушене. Једна је и потонула више од пола метара и прети да се сручи на дом четворочлане породице Николић.

Чини се, мало јаче падавине ће је докрајчити. Дарко Николић страхује да ће се одцепити и да ће их живе затрпати.

"Тај зид се наслања на моју кућу, рупа је све већа и већа, ваљда од  мраза, снега, кише", каже Дарко Николић.

Ноћу се чује заглушујућа тутњава. Отпадају црепови и делови фасаде са урушене петоспратнице. Кров на кући Николића је пун рупа, зидови су натопљени водом. Буђ избија и у приземљу куће.

"Две вишеспратнице на обали овог насеља урушио је земљотрес, пре четири године. Једна никада није ни усељена. У један од станова у овој урушеној кући се после земљотреса и уселила једна мајка са дететом. Остали станари су расељени у нове монтажне куће", каже Јована Николић.

Налог за рушење објекта је написан, али грађевинска инспекција одлаже извршење због судског спора. Власник једног од станова тужио је град незадовољан квадратуром куће коју је добио.

Власник спорног стана живи у Београду, а у кући коју је добио на Берановцу ,кажу нико не живи. Николићи немају где ни привремено да се склоне.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи