Читај ми!

Већа безбедност ђака у саобраћају

Да би ђаци у саобраћају били безбеднији, испред школа у Масариковој и улици Јанака Стојићевића у Шапцу, постављене су вибрационе траке на коловозу које успоравају кретање возила.

У близини школе у Масариковој улици у Шапцу, у току летњег распуста тешко је повређена деветогодишња девојчица, због чега су надлежни донели одлуку да пешачке прелазе у овој веома прометној улици учине видљивијим.

"Мислим да деца нису довољно безбедна, али то зависи од васпитања деце, од њиховог кретања, и они су учесници у саобраћају равноправни, а посебно од возача зависи. Ја мислим да деца нису безбедна у саобраћају, али надлежни би требали да раде на томе", кажу грађани.

Вибријрајуће траке постављене испред школа додатно упозоравају возаче да успоре кретање.

"Када аутомобиле наиђе на те вибрирајуће траке, једноставно не зна шта му се десило, да ли је пробушена гума, да ли је отпао точак, самим тим он ће да успори, једноставно ће га то опоменути да смањи брзину и да обрати пажњу на саобраћајну сигнализацију и на све учеснике у саобраћају", каже Миодраг Филиповић из Дирекције за путеве у Шапцу.

Захваљујући едукацији ђака и родитеља и појачаној контроли саобраћаја, последње три школске године у Шапцу није било повређивања ђака у зонама школа, тврде у полицији.

"Саобраћајна полиција током целе године врши појачану контролу, не само контролу, врши се и регулисање саобраћаја у овим зонама, то је најинтензивније  почетком школске године, дакле првих 15 дана се спроводи акција под називом школа, тада је регулисање саобраћаја најинтензивније", каже Зоран Селенић, помоћник начелника саобраћајне полиције ПУ Шабац.

Прекорачење брзине, непрописно паркирање и непропуштање пешака на прелазу, најчешћи су прекршаји који праве шабачки возачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи