Читај ми!

Продата сва паприка

У Банатском Брестовцу код Панчева одржана је 12. "Паприкијада" на којој су учествовали произвођачи паприке из овог села и купци из разних места јужног Баната.

Домаћице из Баната, које спремају зимницу, навикле су да последњег викенда у августу дођу у Банатски Брестовац, јер овде могу по повољним ценама да купе добру домаћу паприку.

И повртарима из Банатског Брестовца много значи ова манифестација, јер у свом селу могу да продају своје производе, а због мањих трошкова и цене су ниже.

Лидија Миливојев каже да је паприка добро родила.

"Паприка је квалитетна, али је род доста умањен због града и зато имамо ове гдоине и мање излагача", каже Миливојевићка.

Славица Жикић повртарка из Банатског Брестовца се не жали.

"Скоро све што сам донела сам и продала. Остане нешто мало, али када се пуно донесе мора и да претекне", каже Славица.

На паприкијади су се бирале најбоље бабуре, љуте, беле дуге  и цревене паприке које су биле и најтраженије, а Нусрет Кучевић из Удружења повртара Банатски Брестовац је истакао да је продато више од 10 камиона паприке и да су сви задовољни.

Захвалан је и повртарима који су послушали његов апел и што су продавали паприку по кванташким ценама.

Банатски Брестовац је постао познат по производњи паприке, а захваљујући и овој манифестацији многи Брестовчани су почели да се баве повртарством и да у селу подижу пластенике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи