Читај ми!

Школа пливања у Панчеву

Пливач Чаба Силађи који је заузео 4. место на недавно завршеном Европском првенству прешао је у пливачки клуб Тамиш из Панчева. Уз Нађу Хигл и тренера Себастијана Хигла спремаће се за наредна велика такмичења, али они имају и много других заједничких планова.

Захваљујући акцији Спортског савеза "Ја пливам, а ти" која траје већ три деценије мали Панчевци кад крену у 2. разред основне школе бесплатно похађају и школу пливања. Заштитна лица ове акције од септембра биће Нађа и Чаба.

"Верујем да ће деца бити срећна када ме виде поред базена и што ће моћи да ме питају све што их занима око учења техника пливања. Сигурна сам да ћемо још више популаризовати наш спорт ",  каже Нађа.

Чаба Силађи је после неуспешне авантуре у Крагујевцу нашао свој мир у Панчеву.

"Драго ми је што сам после непријатног искуства у Крагујевцу наишао на овакав један град који се труди колико год може да нам створи добре услове за рад", каже Силађи.

Нађа и Чаба тренираће под будним оком Себастијана Хигла који се нада да ће овог пута у свом граду имати све што им је потребно за рад.

"Најбитније ствари смо се договорили, а то су термини у теретани и на базену, а надам се да ни финансијска подршка неће изостати", каже Себастијан Хигл.

"Панчевци имају проблем што у граду постоји само један затворени и један отворени базен који овог лета није ни радио, али у локалној самоуправи најављују делимично решавање овог проблема, јер новца за изградњу новог купалишта нема", каже Александар Фаркаш, члан Градског већа Панчева задужен за спорт.

"Идуће године имаћемо сигурно отворен базен са балонком који ћемо моћи да користимо и зими. То ће свима добро доћи, јер морамо да задовољимо потребе свих спортиста, али и грађанства које жели да се купа у базену", обећава Фаркаш.

Пливачка академија Милорада Чавића поклонила је ПК "Тамиш" комплетну опрему за тренажни процес коју користити сви пливачи. Чаба Силађи је завршио ову такмичарску сезону, а Нађа Хигл је после порођаја почела да тренира и у децембру планира да се појави и на првом такмичењу од кад је постала мајка.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи