Читај ми!

Шарене сремске вечери

У сремском селу Платичеву овог викенда одржавају се шесте "Шарене сремске вечери".

Сликари из Срема, учесници ликовне колоније, отвориће у суботу у 11 часова у сремском селу Платичеву, шесте "Шарене сремске вечери". 

Након отварања манифестације организовано је такмичење општина у кувању традиционалног пилећег паприкаша са резанцима, спремању пекмеза од шљива, гомбоца.

Печење ракије и прављење сока од лубеница и јабука, биће посебно занимљиво, тврде организатори.

"У Дому културе организовали смо изложбу народних ношњи, старих ствари, а жене из села изложиће своје ручне радове. У 20 часова је званични културно-уметнички програм у оквиру ког ће наступити фолклорна друштва ''Хајдук Станко'' из Шапца и ''Бранко Радичевић'' из Руме и деца рецитатори", каже Драгана Јеротић, Удружење "Сyрмиа" у Платичеву.

Гости манифестације моћи ће да се провозају фијакером кроз село, а својом музиком догађај ће употпунити тамбураши. Туристичка организација из Руме представиће потенцијале баре Трсковаче која се налази у атару села Платичева.

У оквиру "Шарених сремских вечери", у недељу се на сеоском стадиону одржава фијакеријада. Поред такмчења у једнопрегу, двопрегу и четворопрегу, у дефилеу коња бира се најлепши пастув и кобила, а за најмлађем учесника обезбеђена је награда.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи