Читај ми!

Проблем са изливањем канализације

Грађани пиротског насеља Барје, у коме је више од 400 домаћинстава, после сваког већег пљуска, имају проблема са изливањем канализације. Подруми и гараже, ове године, поплављени су им неколико пута. Мештани су потписивали и петицију у којој захтевају од локалних власти решавање проблема.

Мештани Барја стрепе од сваког већег пљуска, јер знају да ће се у њихове гараже и подруме, за свега неколико минута излити канализација.

Од почетка године, кажу мештани, канализација се изливала више од десет пута, тако да ни зидови и темељи нису могли да се осуше.

"Ништа друго не можемо него само дачекамо да се вода повуче, чизме, метле, да изгурамо воду. А што је најгоре овде остају муљ, талог, смрад. А у подрумима се чува зимница", каже Мирослав Игњатовић.

"Мислим да је у водоводу и канализацији не раде свој посао. Ми им плаћамо за услуге, а те услуге не добијамо", каже Горан Васов.

"Не видим разлог што би плаћао нешто што ми прави штету само. Ово је безобразлук. Вода је била неких десет до 15 сантиметара", додаје Милан Јовановић.

У Јавном предузећу "Водовод и канализација" кажу да су критике грађана оправдане, и да они већ три године покушавају да реше проблем изливања канализације у насељу Барје. Подсећају да је цело насеље изграђено на мочварном терену на коме је висок ниво подземних вода. Ипак решење је на помолу.

"До октобра месеца је рок, желимо да испоштујемо све роковекада су јавне набавке у питању. Биће купљене две нове пумпе које ће вршити препумпавање канализације, и уз један прелив који ћемо направити, очекујемо да овај проблем буде решен или сведен на минимум. За ову намену смо одвојили 60 хиљада евра", каже директор ЈП "Водовод и канализација" Зоран Николић.

Уколико нове пумпе не реше трајно проблем изливања канализације, у ЈП "Водовод и канализација" размишљају и о раздвајању фекалне и кишне канализације. Коначан суд о томе даће стручњаци Грађевинског факултета из Ниша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи