Читај ми!

Прва награда филму Библиотеке шабачке

Поред плажа и базена, овог лета, гужве има и у "Библиотеци шабачкој". Запослени у овој установи, своје кориснике, обрадовали су још једном наградом. На Фестивалу "3,2, 1...библиотека", који је организовала Народна библиотека из Прокупља, шабачки филм освојио је прво место.

Филм Библиотеке шабачке "Три, четири, петири...сад" на Фестивалу је проглашен за најбољи због, оригиналне сценографије и духовотог прилаза теми. Приказане су сцене иза камере, али се поучни моменат у њему није изгубио.

"Седморо библиотекара је радило филм. Први део је веома забаван и хумористичан, и то су кадрови иза камере, где можемо видети библиотекаре који су насмејани, спонтани, који греше, док се други део филма састоји из кадрова који су намењени препоручивању књига и тај део је едукативан", каже Александра Ердевички, Библиотека шабачка.

На Фестивалу је учествовало десетак филмова различитих жанрова чији су аутори радници или корисници библиотека.

"Награда за фим коју је Библиотека шабачка добила у Прокупљу изузетно значи свима нама, јер је још једном показала да се труд и рад исплате. Показала нам је да је уз књигу све могуће па чак и снимити филм, показала је нашим корисницима да су библиотекари врло креативни, маштовити и да не само да знају да препоруче добру књигу већ и да умеју да се прикажу на један потпуно другачији начин", каже Кристина Арсеновић, Библиотека шабачка.

О томе како и колико ради Библиотека у Шапцу, сведоче и гужве у позајмним одељењима.

"И овог лета, упркос променљивом времену и високим температурама, одморима и рапустима, ми имамо рекордне посете, тако да дневно у позајмнм одељењима буде и по 700 корисника", каже Јелена Подгорац Јовановић, Библиотека шабачка.

Циљ Фестивала и награђеног филма су промоција и афирмација читалаштва. Поред многобројних наслова, овог лета, Библиотека шабачка, своје најмлађе кориснике, који воле и поштују писану реч, обрадоваће и бесплатном школицом Српског језика.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи