Спорна специјализација или освета колега

Комисија Клиничког центра у Нишу, која испитује спорну специјазицију васкуларног хирурга Милана Јовановића, предложила је да буде суспендован са радног места до окончања поступка. Јовановић је специјалзирао на Медицинском факултету у Београду, а његов рад се заснива на анализама које радио у Клиничком центру у Нишу. Милан Јовановић каже да је то освета колега, које је оптужио за корупцију.

Комисија Клиничког центра у Нишу утврдила је на основу извештаја Завода за трансфузију, да је у време Јовановићеве специјализације укупно урађено 652 Д-димер теста, а да је он у свом раду навео анализу више од 2.000 тестова.

Поред тога, у Центру за радиологију за две године Јовановићеве специјализације урађена су 473 ултразвучна прегледа вена ногу, а у спорном раду је тај број скоро четири хиљаде.

Комисија је посебно указала да је Јовановић у одређеним месецима током специјализације на Медицинском факултету у Београду, примао надокнаду за дежурства и приправност у Клиничком центру у Нишу, а истовремено и надокнаду за одвојени живот у Београду.

Хирург Милан Јовановић каже да један од главних разлога за нападе на њега намера да се кандидује за директора Клиничког центра.

Коначан суд о спорној дисертацији донеће Медицински факултет у Београду, где је Јовановић добио звање васкуларног хирурга.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи