Читај ми!

Највећу штету нанеле мале реке

Иако се Сава код Шапца није излила, велику штету том крају нанеле су мале реке. И даље је најугорженије село Миокус, у коме су бројни становници ван својих кућа, смештени код родбине и пријатеља.

И после три седмице од изливања набујале  Добраве, вода се није повукла из свих делова Миокуса.

Иванка Јовичић која сада живи код комшија каже да је у већини кућа, које су биле поплављене, живот немогуће наставити.

"Воде је било пуна кућа, син је усао по телевизор довде мокар до појаса, грозно је било, а смрдило је наопако, ниси могао да уђес, једва смо очистили, сад живим код комшије, сад спавам код њега", каже Иванка Јовичић из Миокуса.

"Бујица је била баш јака, три дана ми је вода текла кроз двориште, угинуле су ми две крмаче и једна јуница. Не знам када ћемо моћи да се вратимо пошто нема ни намештаја у кући, све смо испразнили", каже Љубинко Исаковић из Миокуса.

"Немам где да се вратим, ужасно смрди, неподношљиво је, кућа је 100 одсто оштећена, нас је четворо у кући, на четири стране смо", каже Љиљана Враштановић.

У овом крају већина мештана бави се повртарском производњом. Уништени су бројни пластеници и засади поврћа.

"Најгоре ми је што ми је поврће уништено, најлони, шипке и системи, све што сам имао, и кукуруз", каже Бранко Исаковић из Миокуса.

"Земљиште, два и по хектара, то је потопљено, било кукуруза, ливаде, лука грашка, парадајза", каже Родољуб Јовичић из Миокуса.

Кабасти отпад из кућа свакодневно се одвози, а све ватрогасне екипе ангажоване су на испумпавању устајале воде.

"Једино што траже, траже да раде, не траже ни храну ни воду, траже семена расаде и покушавају да оживе ово што је као што се види у јако тешком стању", каже др Бобан Бирманчевић, комадант кризног Штаба града Шапца.

Како би се мештани што пре вратили у своје домове, надлежни додају, да је неопходно обезбедити стредства за дератизацију и дезинфекцију, као и апарати за влажних зидова.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи