Читај ми!

Нова пријатељства

У Геронтолошком дому у Панчеву од 18. маја борави 27 старих особа из обреновачког дома. Овде ће бити још најмање три месеца, јер толико ће бити потребно времена да се реновира њихов дом у Обреновцу.

Корисници Дома из Обреновца веома добро су се адаптирали на нову средину и, како кажу, у Панчеву су их сви веома лепо прихватили.

Сви су укључени у радно-окупациону терапију, имају редовне састанке са социјалним радницима и за сад им у новој средини ништа не недостаје.

Зора Стојковић из Обреновца каже да су сви добри према њима и да им запослени и страни корисници пружају и дају све што имају.

Тереза Ваш из Панчева и Живодарка Бошњаковић из Обреновца за протеклих 20 дана веома су се зближиле и скоро сваки слободан тренутак у дому проводе заједно.

"У шали кажем да смо их примили као најважније госте на слави, али не дај боже никоме то што су они доживели", каже Тереза Ваш из Панчева.

Њена нова пријатељица Живодарка Бошњаковић из Обреновца нема речи којима би описала захвалност.

"Толико ми је лепо да бих овде бих и остала. Немам ништа на шта бих могла да се пожалим", истиче Бошњаковићева.

Запослени у Геронтолошком дому организују за своје нове и старе кориснике заједничке шетње и вежбе које им користе за још боље упознавање.

Докторка Мирјана Димитријевић, шеф здравствене службе каже да су се сви добро адаптирали и да за сад нема никаквих проблема.

"Сви су здравствено збринути, у сарадњи са Домом здравља Панчево свима су урађене основне лабораторијске анализе, сви су прегледани и свима је обезбеђена редовна терапија", каже др Димитријевић.

Некима ће када се на јесен буду враћали у свој Геронтолошки дом у Обреновцу опет бити тешко, али овог пута због тога што ће у Панчеву оставити нове пријатеље који су их веома лепо прихватили у тренутку када им је помоћ била најпотребнија.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи