Читај ми!

Баранда пружа помоћ угроженима

Удружење параплегичара из Баранде код Опова у свој тек отворени клуб примило је четири породице са децом из Обреновца и Забрежја. Овде су им обезбедили све што је потребно да би људи са угроженог подручја што лакше пребродили несрећу која их је задесила.

Општина Опово збринула је 57 људи из општине Обреновац, са Уба и из Стублина.

Корисници клуба параплегичара у Баранди широм су отворили своја врата, јер они најбоље знају колико значи пружити помоћ људима када се нађу у невољи.

Александар Станковац из Забрежја и Небојша Обрадовић из Обреновца кажу да су имали велику срећу што су привремени смештај добили баш овде.

"У овој тешкој ситуацији овде сам научио од особа са инвалидитетом које се изгубиле много више него ми како треба живети и како се треба борити. Ми смо остали само без имовине и надам се да ћемо је обновити, а они остају да живе свој живот. Много ми значи овде разговор са њима свака им част", каже Александар Станковац из Забрежја.

И Небојша Обрадовић из Обреновца је одушевљен гостопримством.

"Мени је мало и непријатно колико се сви ови људи труде да би нама угодили. Хвала и свим мештанима Баранде и руководству општине Опова који су нам притекли у помоћ и не знам како ћемо им се одужити за све што су нам пружили. Научили су нас како се треба понашати у невољи", напомиње Обрадовић.

И у Удружењу параплегичара истичу да су срећни што су стекли нове пријатеље и једино им је жао што их је једна оваква несрећа спојила.

Сава Лазин, председник Удружења параплегичара из Баранде сматра да је ово само потврда да се добро увек добрим враћа.

"Ова катастрофа која је задесила наше госте отворила је и нама особама са инвалидитетом врата да и ми некоме помогнемо, јер смо обично ми ти који траже помоћ. Због тога се осећамо некако много боље", каже Лазин.

Општина Опово преко Црвеног крста обезбедила је овим људима све што је потребно за привремени смештај, а мештани свх околних села и ђаци из основних школа одазвали су се у великом броју у доношењу хуманитарне помоћи.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи