Читај ми!

Добровољци ојачавају насип код Дреновца

На ојачавању насипа код Дреновца недалеко од Шапца бројни добровољци неуморно раде већ шести дан.

Борбу са расквашеним насипом, добровољци воде сваког дана, не смета им, кажу, ни киша ни јако сунце. Жеља да се сачува град већа је од свега.

"Првих дана је било најтеже - паковање џакова, ношење џакова, нико није био сигуран како се то ради. Уморимо се, наравно, има доста људи, у поподневним часовима углавном долазе људи, пре подне су на својим радним местима, после подне нам се прикључују. Бићемо докле треба, док не зауставимо ову пошаст ми нећемо ићи одавде", кажу добровољци.

Хуманост се у атару Дреновца види на сваком кораку насипа. Овде се не пита за умор и године.

"Преносим џакове сам, у ланцу, шта год је потребно, уморим се, наравно, али ћутим", каже Драшко Дашић.

"Срце велико постоји, овде смо да одбранимо Шабац, викендица ми је код Дреновца потопљена, али не мора да буде и кућа, зато се боримо и истрајаћемо до краја", каже Немања Каравидић.

Поред организованог доласка, бројни су и они који долазе самоиницијативно.

"Велика нам је част и задовољство да помогнемо у трагедији овог српског народа, била би ме срамота да се не појавим овде, с обзиром на то да долазе људи из других крајева Србије", каже Драган Јоковић.

"Ко дође овамо и види ову воду, и све ово што прети Шапцу, довољан је и мотив и разлог да - не само данас већ све док буде требало - будемо овде", каже Милош Ранковић.

О добровољцима који долазе из других градова, брину у Канцеларији за младе.

"Сваки дан смо били ту, а они који су долазили са стране, били су волонтери из Новог Сада, из Београда, из Црне Горе, једноставно су дошли нама да помогну", каже Нела Мехмедовић из Канцеларије за младе Града Шапца.

Најјачи смо кад је најтеже, поносно у паузи додају вредни људи, времена за предах има мало, а дружење и рад на насипу сви ће, тврде, памтити.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи