Читај ми!

Водена бујица однела два тениска терена

У прошлонедељним поплавама на подручју општине Прокупље велике штете претрпео је и Спортски комплекс поред Топлице, где је водена бујица однела два тениска терена, а преостала два су делимично уништена. Представници Тениског савеза Србије и општине Прокупље обећали су помоћ у санацији штете, како би терени, што пре, поново били у функцији.

Представници Тениског савеза Србије и општине Прокупље обећали су помоћ у санацији штете Спортског комплекса поред Топлице, где је водена бујица однела два тениска терена.

Међународни тениски турнири, који се  већ годинама успешно организују на теренима крај Топлице, заузимају веома значајно место у календару такмичења Тениског савеза Србије, због чега смо одлучили да хитно реагујемо и помогнемо у отлањању последица поплава - рекли су представници Савеза, након обиласка спортког комплекса.

"Ово што смо видели је стварно застрашујуће. Практично два терена морају да се реновирају, а два морају потпуно да се изграде од почетка, јер то је апсолутно уништено. Савез ће одмах, као прву помоћ уплатити пола милиона динара", каже Радмило Арменулић из Тениског савеза Србије.

У Тениском клубу Топличанин, који постоји већ 25 година, истичу да су штете изузетно велике и процењују се на преко милионипо динара. Кажу да сами сигурно неби могли да оспособе терене за пролећну и летњу сезону, која је требало да стартује већ 10. маја.

"Један тениски терен да се направи кошта минимум десет хиљада евра. Однете су и линије, мреже, ограде покидане", каже председник ТК Топличанин Прокупље Миша Цветковић.

Штете које су причиниле поплаве на подручју општине Прокупље још увек се утврђују, али је извесно да се мере десетинама милиона динара - тврде у локалној самоуправи.

Председник Љубиша Ђурковић каже да се у сарадњи са републичком Владом ради на отклањању последица, а да је један од приоритета и спортски комплекс крај Топлице, који се хитно мора заштити.

"Знате и сами да је ово приобаље Топлице заиста угрожено и да се трајно решење мора тражити у сарадњи са предузећем Србијаводе. И ми смо на Штабу донели одређене закључке, како бисмо их трајно заштитили", каже Ђурковић.

Тениски терени били су под водом у поплавама и 2010. године. Нажалост, од тада до данас ништа није урађено на њиховој заштити.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару