Читај ми!

Праг - Салцбург - Панчево

Стихове из књига "Жар" и "Наискап", Јелена Ћирић је Панчевцима читала уз пратњу ансамбла "Даница" из Салцбурга.

У Панчеву је књижевно вече одржала Јелена Ћирић која последњих дванаест година живи у Прагу. Стихове из своје две књиге, "Жар" и "Наискап", читала је уз музику ансамбла "Даница".

Њена поезија је својеврстан лирски дневник, написан на модеран и леп начин, рекла је Александра Михајловић, професорка књижевности:

"Невероватно је са каквом лакоћом песникиња пише о жени која воли мушкарца, на који начин нам је дочарала да га воли свом душом, са свим чарима које носи таква љубав."

Јелена својим песмама заводи читаоце и храбро износи најинтимнија осећања. Гордана Влајић, из панчевачке Уметничка групе "Арте", каже да јој је на томе захвална, јер људи данас чезну за лепом речју, што се види и по продаји књига поезије, и по бројној публици која је дошла на ово књижевно вече.

Јелена Ћирић каже да лако допире до читалаца, јер пише из душе и зато што им кроз еротску поезију описује све врлине једног мушкарца и жене, њихове често спутане прохтеве, заједнички истанчан укус и префињене манире:

"Своје књиге увек препоручујем господи да их поклоне својим дамама, јер сигурно неће погрешити. Пишем у првом лицу једнине и обраћам се мушкарцу заводнички, са жељом да утичем на још снажнију љубав између жена и џентлмена."

На књижевној вечери представио се и ансамбл "Даница" из Салцбурга који, свирајући староградске спрске песме, успешно наступа у Аустрији, Швајцарској и Немачкој. Зоран Шијаковић, председник Удружења "Даница", открио нам је и посебан повод да посети Панчево:

"Спремам позоришни комад о Ђорђу Вајферту и бавим се његовим животом већ више од годину дана. Сазнао сам много тога и још сам у фази истраживања. Зато сам и морао да дођем у Панчево, јер је Ђорђе овде оставио дубок траг."

Јелена Ћирић каже да ће у својим песмама и даље храбро истраживати људска осећања и да ће њени стихови и даље бити испуњени жудњом за неспутаним животом.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару