Читај ми!

Нове инвестиције Хенкела

У последњих 14 година немачке компаније инвестирале су у Србију милијарду и седамсто хиљада евра и запослиле 25.000 људи. Један од најбољих примера успешне економске сарадње двеју држава представља пословање Хенкела који у нове објекте и фабрике и даље улаже свој капитал.

И ако су многи пре 12 година сумњали да ће приватизацијом некадашња "Мерима" са својим производима нестати са тржишта, то се није догодило. Сачувани су локални брендови, али и  уведене нове технологије.

Директор глобалног планирања и логистике компаније "Хенкел" Јохан Сајф каже да су и почетку имали мањих проблема, али веома брзо су их превазишли и да су задовољни резултатима и пословањем. Он додаје да је томе допринело позитивно окружење од стране државе и наравно веома добро обучени и мотивисани радници.

"Мислим да смо веома добро инвестирали и поред глобалне кризе коју још увек осећамо и покушавамо да превазиђемо одређивањем праве вредности одређених валута и трошкова настављамо са улагањем. Предност ваше земље, поред стручњака, су поред осталог и географски положај: одавде можемо да опслужујемо тржиште Југоисточне Европе. Сарадња и почетак преговора са Европском унијом отварају нове могућности, не само за нас, већ и друге компаније," каже Сајф.

Инвестиције ове компаније у Србији до сада вредне су 130 милиона евра. У Крушевцу се прозводе детерџенти, кућна хемија, а недавно је отворено и централно складиште за читав регион.

"Наредни корак је 30 милиона евра у нову производњу кућне хемије. Отварање фабрике очекујемо крајем године. То ће бити још један глобални пројекат што значи да да ће Крушевац бити централна фабрика за производњу и извоз у 20 земаља Европске уније. То је још један знак наше посвећености Србији и Крушевцу", каже председник компаније "Хенкел Србија" Кристофер Тил.

Значајан допринос проширењу капацитета и делатности Хенкела у Крушевцу даје и локална самоуправа чији је приоритет стварање повољног пословног окружења и привлачење нових инвеститора што је преко потребно граду у коме је преко 16.000 људи без посла.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару