Читај ми!

Сребрни плесачи из Лесковца

Са отвореног првенства у плесу одржаном у Солуну, Марија Стојановић и Филип Коцић вратили су се са сребрним одличјем. И породица, и суграђани поносни су на успех ових деветогодишњака којима је то прво такмичење на којем су учествовали.

Млади плесачи из Лековца, на европском првенству у Солуну, освојили су друго место.

Сигурно, самоуверено, увежбано са само девет година а као да су на плесном подијуму рођени. Тешко би неко поверовао да су прве кораке научили пре непуне две године. Али када се нешто воли и предано ради све је, кажу, могуће.

"Почела сам да плешем пре скоро две године. Када плешем ја се дивно осећам, јер то је нешто што највише волим", каже Марија Стојановић.

Преломни тренутак био је сусрет са Иваном Радивојевићем професионалним плесачем, вишеструким прваком Грчке где је до скоро живео, а данас на релацији Лесковац-Врање.

"Родитељи су дошли до мене и замолили ме да погледам децу. Препознао сам таленат и уз рад за само шест месеци остварили су велики успех", каже Радивојевић.

Први испит, прво такмичење у каријери која је добро почела-Солун, отворено првенство, 1.000 учесника, 25 земаља. И одмах награда-овога пута сребрна.

"Тата је обећао да ће ми нешто купити после овог наступа. Била је то мотивација да плешем најбоље што знам. Следећи пут обећавам злато", каже Филип Коцић.

За њихове родитељи ово одличје има другачији сјај. Веровали су у успех своје деце.

"Била бих нескромна када бих рекла да медаљу нисмо очекивали. Доста труда и одрицања је иза свега", каже Ивана Коцић, Филипова мама.

"Презадовољна сам. Она је плес сама одабрала захваљујући другарицама које су са плесом раније кренуле. Али она то заиста воли и награда је резултат тога", каже Милица Стојановић, Маријина мама.

У предаху увек проба ђачке теме. Нормално када су заједно и у  одељењу. Времена има довољно и за добре резултате у школи.

"Они су одговорни, вредни, амбициозни и оно што ми се посебно свиђа је самодисциплина која је научена на плесу", каже Јелена Живковић, учитељица.

Другари треће два одељења поносни су на њихов први успех. Дечаци су уз Филипа мада о плесу за сада не размишљају, за разлику од девојчица које би могле да крену Маријиним путем.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи