Читај ми!

Колико су грађани безбедни у јавном превозу

Кондуктерка ауто-превозника Лекон у Нишу, тешко је повређена када је испала из аутобуса у току вожње, јер врата нису била затворена. Возач аутобуса је суспендован, али остаје питање безбедности путника у градском превозу у Нишу.

Резултати ванредне контролe техничке исправности аутобуса на нишким улицама тешке повреде које је задобила кондуктерка када је у току вожње испала из аутобуса, све више грађана Ниша чини неспокојним у градском превозу.

Грађани сматрају да возачи не возе како треба. "Често се преврћемо по аутобусу, нагло
коче, кад је врућина, возе са отвореним вратима, телефонирају у току вожње..." - само су неке од примедби грађана Ниша.

Саобраћајна полиција је, током ванредне контроле, због техничке неисправности искључила је пет аутобуса, 20 је упућено на ванредни технички преглед.

Најчешћи кварови су на кочницама, рекао је Драган Пешић, заменик начелника Саобраћајне полиције: "То аутоматски значи до због таквих кварова може доћи до несрећа са
 тежим последицама по путнике."

Власник "Лекона", предузећа чији је аутобус искључен из саобраћаја, а кондуктерка испала из возила, Звонко Лековић, каже да грађани немају разлога за бригу:

"То је једноставно људска грешка, да неко држи отворена врата док вози аутобус. То је неприхватљиво, али ми нисмо били у могућности да то на било који начин спречимо."

У Дирекцији за јавни градски превоз подржавају акцију полиције, али захтевају да она буде боље координарана због путника.

Саша Петронијевић, в.д. директора Дирекције, каже треба пазити да се на једној линији, у истом тренутку не упуте сва возила на технички преглед: "Због тога путници на једној линији могу да остану без превоза сат или два, што није у реду."

За градски саобраћај у Нишу ангажовано је 5 превозника са 130 возила. Просечна старост аутобуса је шест и по година.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару