Читај ми!

Златна медаља за крагујевачког фотографа

Члан Фото клуба "Крагујевац" Александар Буђевац освојио је златну медаљу на међународној фото изложби City Soul 2014. у Египту. У конкуренцији 1.000 колор фотографија из целог света, ушао је у ужи избор.

Александар Буђевац, члан Фото клуба "Крагујевац", освојио је златну медаљу на међународној фото изложби City Soul 2014. у Египту.

На конкурс, са темомом слободна колор фотографија, пристигло око 1.000 радова из целог света, а Буђевац је био једини фотограф из Србије чији је рад ушао у ужи избор.

Милица, наизглед обича девојчица из комшилука, са пегицама на лицу, радозналог погледа. Њен портрет, настао случајно, у сутон на крагујевачком хиподрому, најбољи је рад на међународној изложби у Каиру.

Фотографију, своју љубав из детињства, аутор Александар Буђевац, сада је урамио златном медаљом.

Александар каже да је фотографију на конкурс послао, превасхподна да би сакупљао поене за фотографска звања. Конкуренција је била веома јака, па, додаје, није очекивао победу.

Буђевац је судија у Основном суду у Крагујевцу. Чим заврши посао у Плати правде, своје исходиште и уточисше налази у фотографији. Бележи живот, душу града, исечке  свакодневице, даје  нову димензију тој захтевној уметности.

"Сваки цчвек има неки хоби који га испуњава. За мене је то фотографија. Она је моја духовна надградња и пружа ми уточиште од судијског посла, који је веома одговоран и стресан.

Буђевац је члан Фото клуба Крагујевац, једног од најстаријих и најтрофејнијих у земљи. Има тридестак, махом младих чланова, а из њега је потекао и чувении Томислав Петернерк.

Хаџи Зоран Ђорђевић мајстор фотографије и председник клуба каже да им је ово признање веома важно, јер су крајем прошле године обновили рад.

"То је уједно и потврда да Крагујевац има сјајне младе уметнике од којих и убудуће треба очекивати најзначајнија признања", додаје он.

Дигитална технологија, поново је довела до експанзије фотографиије као уметности. Све је више младих са интересантним, иновативним идејама, у чијем је фокусу живот око њих.

То је инспирација и за Александра Буђевца, коме ће златна медаља за најбољи рад, бити додељена 1. јуна у Каиру.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару