Читај ми!

Село познатије од општине

Регионални центар за развој Баната из Зрењанина окупио је у филмском селу у Баранди 19 председника општина из Баната, људе из привредних комора и привреднике да би их упознао са туристичким потенцијалима овог места. У Баранди се ових дана наставља и снимање нових серија "Монтевидео, видимо се", а у плану је и снимање новог филма.

Село Баранда познатије од своје општине Опово због филмова који су у њему снимани.

Чубурска кафана у Баранди је поново оживела, а сценографија и кулисе из филма "Монтевидео Бог те видео" и даље су ту за све који желе да их виде.

Захваљујући ангажовању Горана и Драгана Бјелогрлића и њиховим филмовима који су овде снимљени за Баранду и Опово многи су чули, а продуцент Горан Бјелогрлић, жели  да њихово место постане и пожељна туристичка дестинација.

"Постоји велико интересовање Београђана да дођу, виде и открију Банат, јер ова средина је потпуна неоткривена и неискоришћена. Ми смо са серијом "Вратиће се роде" и филмом "Монтевидео" донели један преокрет и велику промоцију јужног Баната и сад и људи из нашег комшилука из Панчева, Зрењанина и других околних места чешће долазе да уживају у нашим лепотама", каже Бјелогрлић.

Председница Центра за економски и друштвени развој "Банат" Ирена Живковић каже да Опово има велике потенцијале за развој туризма и филмске индустрије.

"Овај простор је диван и у Баранду смо довели 19 председника општина из Баната од којих већина није видела ово филмско село. Наш задатак и приоритет у наредном периоду  биће да промовишемо овакве и сличне локације у нашем окружењу", додаје Ирена Живковић.

До краја године Бјелогрлићи планирају да почну и снимање новог филма „Сакуле, село у Банату" које ће још више допринети популаризацији живота у овом крају.

Председник општине Опово Милорад Солдатовић каже да  много очекује од снимања новог филма.

"Стратегија развоја општине Опово заснована је на развоју туристичких потенцијала, а код нас има много тога да се види. Чињеница је да ће ова сценографија и будућа која ће се поставити бити веома атрактивна за посетиоце и трудићемо се да чувамо и промовишемо лепе ствари у нашем месту", каже Солдатовић.

Ове недеље у Баранди се поново окупља глумачка екипа "Монтевидеа". Наставља се снимање серијског дела овог филма који ће имати потпуно другачији крај, а у серији ће се велики ривалитет берберина Богдана и кафеџије Рајка претворити у  заједничко навијање за  репрезентацију. 

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару