Читај ми!

Ђаци против насиља

Песма Хепи, америчког продуцента и музичара Фарела Вилијамса, инспирисала је професоре и ђаке Техничке школе "Радоје Љубичић" из Ужица да за Међународни дан среће, направе видео-спот, чиме су се укључили у планетарни ХЕПИ покрет.

Професори и ђаци Техничке школе "Радоје Љубичић" из Ужица инспиисани песмом Хепи америчког продуцента и музичара Фарела Вилијамса, за Међународни дан среће, урадили видео-спот.

Тако су постали део ХЕПИ покрета у који су се, овог марта, израдом видео спотова, укључили љубитељи ове песме широм планете.                                                                        

Зато што су срећни, и на часу, и на пракси, и на великом одмору, химна доброг располозења, амбасадора среће Уједињених нација Фарела Вилијамса, их је инспирисала да се укључе у светски Happy покрет.

"Професор је дошао на идеју, донео је школски фотоапарат и почели смо са снимањем првих сцена", каже Лука Јуришић.

"Сели смо и професор је рекао да будемо оригинални, да играмо нешто, ту је један друг кренуо да игра и ми смо њега почели да пратимо и тако се све одиграло спонтано", каже Сара Боровић.

"Дошао сам на идеју да заиста не би било лоше да на такав начин промовишемо нашу школу за коју сматрамо да је једно срећно место на коме су ученици безбрижни, заиста доста пажње поклањамо њиховој безбедности. Ово је школа у којој се учи, али и школа у којој могу да се забаве на разноразне начине", каже Александар Митрашиновић, професор.

И за само пар дана клип, најбоља позивница будућим ученицима који би се школовали за неко од занимања из саобраћаја, грађевинарства, личних услуга и текстилства је постао веома популаран на друштвеним мрежама, са скоро 7.000 прегледа на Ју тјубу.

"Људи зову нас учеснике снимка и кажу да смо урадили одличан посао и да је веома добра идеја", каже Немања Бајчетић.

И то им је, кажу и потврда да су остварили оно што су желели, рекли су стоп насиљу, ширећи срећу и љубав из своје школе.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару