Игром за Јованино излечење

Традиционални концерт ансамбла "Оро" Студентског културног центра у Нишу ове године намењен је лечењу Јоване Живковић. Јована је оболелела једне врсте Хочкинсове болести за коју лек може да се набави само у иностраноству.

Ансамбл "Оро" студентског културног центра у Нишу синоћ је одржао традиционални концерт поводом Дана студената, који је ове године намењен лечењу двадесетпетогодишње Јоване Живковић. Она је оболела од једне врсте Хочкинсове болести, а четири циклуса хемотерапије, зрачење и третман матичним ћелијама нису помогли. Једина нада је лек који у Србији још није регистрован.

Због тешког здравственог стања Јована није присуствовала концерту. Са неколико стотина учесника, ансамбл "Оро" придржио се акцији за помоћ својој суграђанки, чије би лечење требало да почне већ у априлу.

"Ово није први, а нажалост ни задњи пут да се Студентски културни центар прикључује или иницира овакве акције, јер оно што је до нас то је да учинимо нешто што је можда мало, али некоме то заиста значи много", каже Александра Страхинић из СКЦ-а у Нишу

За претходне три године Јованина тежина спала је на 36 килограма, и стално има повишену температуру.

Акцију су покренуле Железнице Србије, где ради њен отац, али помоћ колега није довољна, јер је терапија леком који се набавља у иностранству, скупа.

"У Србији их још увек нема, те ампуле су у процедури легализације, три и по хиљаде евра кошта једна ампула, њој треба шеснаест", каже Жарко Ристић, новинар Медија центра Железница Србије.

У акцији учествују и запослени у нишкој Војној болници, где ради Јованина мајка, а новчана помоћ стићи ће и из Министраства одбране и војске.

"Решили смо да помогнемо, јер они нису у прилици да сами обезбеде новчана средства за њено лечење. Надам се да ће се наш глас и апел проширитии и да ће се сви људи добре воље укључити у акцију", каже Мила Недељковић, референт за информисање Војне болнице у Нишу.

Све карте за овај хуманитарни концерт су распродате, а само у кутији за оне који су својим добовољним прилозима желели да додатно помогну, нашло се више од 47.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару