Читај ми!

Хотел Слобода отвара се до јесени

После девет година, од када je почелa реконструкцијa хотела Слобода у Шапцу, радови улазе у завршну фазу. До јесени ће, како је најављено, град добити репрезентативни објекат, а млади људи шансу да се запосле.

Собе на трећем спрату хотела "Слобода" у Шапцу адаптиране су и намештене. Објекат ће имати 105 соба и услугу у складу са највишим стандардима. До сада је завршено 90 одсто радова.

"Ово је комплетна реконструкција и изградња новог хотела по свим стандардима за пет звездица, а ми ћемо се трудити да то буде или четири или пет због тога што је то атрактивније са становишта коришћења у конгресном туризму", каже Мирољуб Алексић.

У централном холу је лустер тежак седам тона, хотел ће имати велнес центар, ресторане, барове и мултифункционалне сале, улаз са кружним сензорским вратима. Више од 90 одсто радника који су учествовали у реконструкцији и изградњи објекта су Шапчани.

Градоначелник Шапца Милош Милошевић каже да ће почетак рада хотела бити шанса да више од стотину људи добије посао:

"Мислим да је то у ово време, када постоји велика потреба за новим радним местима, и те како значајна чињеница."

Протеклих година, недостатак смештајних капацитета у Шапцу представљао је проблем и за госте града и за организаторе туристичких манифестација.

"Прошле године у Шабац су стигли представници из 16 земаља, око 670 странаца, и морали смо да се сналазимо како знамо и умемо, од Богатића, Платичева, све те објекте који се налазе на тој територији смо закупили и напунили", наглашава Радушко Јанковић, координатор шабачког карневала. "За Шабац ће, посебно за нас карневалисте, овакав објекат много значити."

Хотел у центру Шапца изграђен је 1977. године, а приватизован 2003. године. У објекат од 14.000 метара квадратних, нови власник до сада је уложио око 15 милиона евра.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару