Читај ми!

Амбуланта за пензионере и неосигуране

Услуге амбуланте коју је, у сарадњи са локалном самоуправом и Центром за социјални рад, основало краљевачко Удружење пензионера, поред чланова тог удружења, могу да користе сви Краљевчани који немају здравствено осигурање.

Удружење пензионера Краљева, са око седамнаест и по хиљада регистрованих чланова једно је од најбројнијих и најактивнијих у земљи. Поред свих других погодности које Удружење пружа, ових дана је почела да ради и амбуланта за пензионере.

Краљевачки пензионери у просторијама Удружења осећају се, како кажу, као у својој кући захваљујући пре свега вредном руководству и председнику Тимотију Николићу, који се труди да им треће доба учини здравијим, сигурнијим и лепшим.

Отварање амбуланте, у којој су медицинска сестра и лекар увек на услузи пацијентима, добро је дошло најстаријим Краљевчанима.

"Интересовање је велико и наш рад своди се на превентивне прегледе крвног притиска, гликемије и ЕКГ-а. Радим два пута недељно, уторком и четвртком с тим што је медицинска сестра сваког дана у амбуланти од 9 до 13 сати", каже млада докторка Милица Ћурлић.

По два пута месечно обезбеђени су прегледи код офталмолога, неуропсихијатра и кардиолога и, како истиче др Ћурлић, по својој организацији и подршци то је јединствена амбуланта у земљи.

Услуге амбуланте могу да користе сви Краљевчани који немају оверене здравствене књижице

По речима Николе Крпића, председника Управног одбора Центра за социјални рад, који је помогао оснивање амбуланте, њене услуге могу да користе сви Краљевчани који немају оверене здравствене књижице а таквих је, с обзиром на тешку економску ситуацију у граду, веома велики број.

Пензионери су презадовољни радом амбуланте. Љиља Бабић и Љуба Реџић истичу да је медицинско особље стручно, љубазно и увек спремно да помогне пацијентима.

"Ово јесте одличан потез Удружења пензионера, локалне самоуправе и Центра за социјални рад, али на томе се неће стати", каже Радомир Јовановић, помоћник градоначелника Краљева за социјална питања. "Учинићемо напор да обим и квалитет услуга нашим најстаријим суграђанима проширимо и унапредимо."

Удружење пензионера чини максималне напоре да економски положај својих чланова побољша и кроз друге видове.

Месечно око 400 пензионера узме позајмицу од Удружења у износу од 10 до 20 хиљада динара, без камате и са роком отплате од шест месеци, наводи Тимотије Николић,председник Удружења пензионера у Краљеву:

"По најповољнијим условима обезбеђујемо огрев, намирнице, бањска лечења и друге видове помоћи."

Удружење пензионера социјално најугроженијим члановима даје бесповратну помоћ, за коју је прошле године издвојено око три милиона динара.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару