Читај ми!

Бесплатна припрема за малу матуру

Техничка школа "Раде Металац" у Лесковцу организовала је бесплатну припремну наставу за малу матуру. Ангажовано је 24 професора српског језика и математике, а интересовање ученика је велико.

Како би уписали жељену школу многи основци плаћају приватне часове. Сада имају прилику да бесплатно науче више у лесковачкој Техничкој школи.

Са бројевима се добро сналазе, али геометрија већини деце је тешка. С обзиром на то да ће ове години сви задаци из математике бити непознати мораће добро да "загреју столицу".

"Намеравам да упишем медицинску школу и ово ће много да ми значи. Спремам се и кући", каже један ученик.

"Све што ми није јасно овде могу да ми објасне", додаје ученица осмог разреда.

Сузана Цветановић, професорка математике каже да је потребно да деца схвате принципе рада, да покупе поступке и да науче основно како би све то знали да примене на непознатим задацима.

Једном недељно имају час математике и српског језика где ће се акценат ставити на граматику и књижевно-теоријске појмове.

"Ми ћемо радити по званичним збиркама које је издало Министарство просвете, али ћемо се трудити и да проширимо знања ученика", каже Марија Стојановић, професорка српског језика.

Идеја професора техничке школе о организовању бесплатне припремне наставе наишла је на одушевљење родитеља.

"Од срца им се захваљујем у име свих родитеља, јер су нам пре свега уштедели поприлично средстава.

Одзив већи од очекиваног. Припремну наставу похађа 390 ученика из 11 основних школа са територије града. Техничка школа "Раде Металац", највећа у Јабланичком окугу позната по иновацијама и са овим потезом иде корак испред.

"Желимо да видимо које предзнање деца имају и да касније са нашим колегама из основних школа анализирамо шта и како да побољшају свој рад са наредним генерацијама", каже директор Техничке школе Славољуб Станојевић.

Ове године малу матуру у Лесковцу полагаће 1.374 ученика, шездесет мање него прошле године. На листи жеља једно од првих пет места заузима и Техничка школа која има три подручја рада-машинство, електротехника и саобраћај.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару