Читај ми!

Трострука провера рачуна за струју

На подручју лесковачке Електродистрибуције, није било нереално увећаних децембарских рачуна, јер како кажу, у овом предузећу пре издавања рачуна обавезна је трострука провера.

Децембарски рачуни, на подручју лесковачке Електродистрибуције, углавном без грешака.

Породица Цветановић из Турековца код Лесковца је годинама трошила око 700 киловата струје месечно, међутим када им је пре две године постављено ново, дигитално бројило, кажу, да су им киловати већи чак и до 500.

Осим сумње у бројило Љубиша тврди да се догодила и грешка на децембарском рачуну. На том и два претходна нема приказаног утрошка, али има новчаног износа.

"Добијам рачун за децембар где ми стоји задужење за новембар у износу од 21.670 динара иако сам ја новембарски рачун од 16.500 динара исплатио у целости", каже Љубиша Цветановић.

У лесковачкој Елетродистрибуцији која има 105 хиљада потрошача кажу да није било никаквих већих грешака у очитавању и обрачуну за утрошену електричну енергију. Од 500 људи, који су проверавали своје рачуне, само седамдесетак рекламација је оправдано.

"Не само по основу погрешно очитаног стања, рецимо пермутације бројки већ и по другим основама. Тај број рекламација је знатно мањи од једног промила од укупног броја рачуна који ми сваког месеца издајемо", каже Небојша Станковић, пи-ар Електродистрибуција Лесковац.

На подручју Јабланичког и две општине Пчињског округа у децембру је потрошено 17 одсто више струје, а и обрачунски период је у том периоду уобичајено дужи за неколико дана. Вртоглаво увећаних рачуна у Електродистрибуцији у Лесковцу није било. Док рачун не стигне у руке потрошача раде се чак три контроле.

"Контрола утршака унетих киловата који су спремни за обрачун. Провера да нису нереални. То је прва контрола, друга контрола је провера висине рачуна, месечне фактуре у динарима.Трећа контрола је само за оне који долазе да нешто поправе или рекламирају", каже Татјана Поповић, шеф службе за информационе технологије.

Стари дуг за струју грађана и привреде износи близу две милијарде динара. Око десет хиљада потрошача склопило је уговор о репрограму. Нова дуговања од јула прошле године већ су нарасла на 500 милиона динара.  

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару