Читај ми!

Извињење због милионских рачуна за струју

Вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије Александар Обрадовић рекао је у Нишу, где је обишао домаћинства која су добила превисоке рачуне, да ЕПС неће наплатити ниједан киловат који није испоручио.

Потрошачима у Нишу који су грешком добили милионске рачуне рачуне за струју извинио се вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије Александар Обрадовић.

Он је обишао три домаћинства у Нишу и рекао да ЕПС неће наплатити ниједан киловат који није испоручио. На децембарске рачуне у Србији било је више од 40.000 рекламација, дупло више од уобичајеног броја. Око 20.000 рекламација биле су оправдане.

"Ја сам дошао да вам се извиним због непријатности које сте имали везано за рачун", рекао је Обрадовић.

Небојшу Петковића из нишког насеља Брзи Брод, власника можда највећег рачуна у Србији од 24 и по милиона динара, изненадила је ова посета.

"Прихватио сам извињење", каже Небојша, "па можда није директор крив, неко јесте крив за тај рачун."

Грешке су увек могуће, кажу у ЕПС-у. Осим тога због новоформираног предузећа ЕПС снабдевање требало је заменити почетно стање на бројилима за шта је процедура веома сложена.

"Ми усложњавамо те процесе да не би дошло до манипулације са тим почетним стањима тако да суштински овде је бројило добро очитано лоше је унето почетно стање од почетка на самом формирању ЕПС снабдевања", каже директор Југоистока Игор Новаковић.

Породица Тошић једна је од првих која је реаговала због рачуна од милион и 700 хиљада динара и то на бројилу у подруму.

"У међувремену нам је стигла исправка рачуна, тако да је то све лепо сређено, а ми смо остали као милионски добитници рачуна. За то бројило редовно сваког месеца измирујемо око 418 динара", каже Тијана Тошић.

И док су сви потрошачи љубазно прихватили извињење в.д. директора ЕПС-а Александар Обрадовић каже да се контролори на терену суочавају са различитим непријатностима.

"Имамо случајеве да се пуштају пси на њих, имамо случајеве да се пуца на колегинице и колеге. Сад ви замислите у том целом процесу под каквим притиском раде наши контролори. Ја уједно желим да им захвалим, јер не желим да сва ова медијска пажња буде окренута против њих", каже Александар Обрадовић в. д. директора ЕПС-а.

Електропривреда Србије месечно изда 3,5 милиона рачуна. Уобичајене грешке сваког месеца су 0,4 одсто.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару