Читај ми!

Две локомотиве затрпане у снегу

Железнички саобраћај на прузи Панчево-Вршац-Ватин у прекиду је већ пет дана, јер су се две локомотиве заглавиле у снежним наносима између Банатског Новог Села и Владимировца.

Снежни наноси на овом месту високи су око четири метра. Железничари су успели да откопају једну дизел локомотиву док је друга још увек под снегом.

Богдан Коњевић, железничар из Вршца лопатом покушава да стигне до шина.

"Јако је тешко. При дну има доста леда, али успећемо до мрака да ослободимо бер ову једну  локомотиву", каже Коњевић.

Овом делу пруге није могуће прићи друмским путем. Радницима је чишћење отежано, јер су снежни наноси помешани са земљом и без тешке механизације тешко их је уклонити.

Максим Проле, Инжењер заштите на раду истиче да су ангажовали три тешке комбиноване машине и један багер гусеничар и како каже избориће се и са овом временском непогодом.

Добри Александар, заменик шефа Железничке секције Панчево не памти овако нешто.

"Ово није снег, ово је више блато. Увек је овде било завејавања, али од метар-два, али четири метра никада није било и зато смо запањени овим што видимо", напомиње Александар.

На овој завејаној деоници дугој око 300 метара железничари процењују да има око две хиљаде кубика снега. Зато и не чуди што су две локомотиве овде остале затрпане.

И Зоран Милојевић, шеф вуче возова из Вршца каже не памти овакве наносе.

"Ово је заиста невероватно. Машиновођа који је у петак ноћу вукао воз за Вршац налазио се у сметовима 24 сата и најважније је да смо успели да га на време ослободимо", каже Милојевић.

Радници "Железница Србије" нон стоп су на терену и екипе се смењују у рашчишћавању пруге. Уз велику пожртвованост радника овде очекују да ће пруга бити поново проходна најкасније до краја недеље.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

           

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару