Читај ми!

Математички камп у Шапцу

У Основној школи "Николај Велимировић" у Шапцу одржан је традиционални, 15. математички камп. Учествовало је око 130 ученика, а сви организатори и предавачи, свој део посла, радили су волонтерски.

Иако имају само десет година, ови ученици највише воле да се играју са бројевима. На математичком кампу, дневно ураде по тридесетак задатака.

"Волим математику зато што ми је много занимљиво да рачунам", каже Наталија Тошић.

"Мени је математика забавна зато што има доста проблемских задатака које могу овде научити", каже Марија Савић.

Душан Бегуш додаје да сви задаци дају изазов у коме он може да победи.

"Долазим овде да бих се забавила и увежбала задатке које не радим на редовној настави", каже Јована Маринковић.

Марија Огњеновић из Ваљева и шапчанка Јелена Шпегар упознале су се у истарживачкој станици "Петница". Заједно уче и друже се и на математичком кампу.

"Нема оцена, нема одговарања, сви раде у групама, задаци су тежи него на додатној коју радимо у школи", каже Марија Огњеновић, ученица из Ваљева.

"Рад је јединствен и много је опуштенија атмосфера него у школи, што мислим да утиче на боље учење и боље прихватање знања", каже Јелена Шпегар.

Камп је организован за ученике од четвртог до осмог разреда, али га сваке године посете и средњошколци и студенти.

"Овај камп ми је пружио могућност да сазнам нове начине решавања задатака и помогао ми како да променим размишљање у математици", каже Константин Нинкович, ученик Математичке гимназије.

Групни рад је једна од карактеристика математичког кампа. Ученици подстичу једни друге, саветују и размењују мишљења.

"Кренули смо 2006. године са циљем да подржимо развој математичког интересовања за оно што је изнад уобичајеног школског градива", каже Миољуб Исаиловић, наставник.

Због континуираног рада са талентованим ученицима, неизоставни су и добри резултати.

Директорка ОШ "Николај Велимировић" Весна Живановић каже да је на Архимедесовом турниру од 124 школе из Србије, школа Николај Велимировић освојила прво место и први резултат у Србији.

Математички камп у Шапцу организује се сваког лета и зиме. Неки од ученика који су га похађали, данас су студенти престижних Универзитета у Европи и Америци.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару