Читај ми!

Брже до села

Ватрогасна јединица у Медвеђи добила је од локалне самоуправе ново теренско возило. Оно ће ватрогасцима умногоме олакшати одлазак до удаљених планинских села у тој општини.

Општина Медвеђа донирала је теренско возило ватрогасној јединици у овом месту које ће много значити, пре свега за становнике у удаљеним планинским селима.

За њих нема празног хода. Припадници ватрогасне јединице у Медвеђи која броји десет ватрогасаца свакодневно су на терену. И лети и зими. Обилазе територију од 524 квадратна километра и кад год је потребно помажу мештанима у удаљеним планинским селима и махалама.

"Ми смо сваког дана на терену. Ту смо свим да помогнемо посебно старим и болесним људима у удаљеним селима. Са овим теренским возилом биће нам много лакше", каже командир ватрогасне јединице у Медвеђи Рајко Милошевић.

Ватрогасци у Медвеђи  беспрекорно извршавају своје задатке и никада се нису жалили на застарелу опрему на проблеме који се у трену решавају. Због тога и теренско возило које су добили од општине Медвеђа примили су са великим задовољством јер ће сада сигурно бити бржи и ефикаснији.

"Наша ватрогасна јединица у Медвеђи водом снабдева полицајце на административној линији са Косовом и Метохијом због тога је ово возило изузетно значајно за нас и захваљујем се посебно председнику општине Медвеђа Слободану Драшковићу", каже Милорад Марјановић начелник одељења за ванредне ситуације.

Слободан Драшковић каже да су ово возило донирали због грађана који у удаљеним селима током лета због суше остају без воде па ће им сада ватрогасци много брже помагати.

Ватрогасна јединица у Медвеђи за неколико месеци као дар општине добиће још једну цистерну, а захваљујући локалној самоуправи планира се и проширење објекта у којем су смештени.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару