Мост поделио мештане

Мост у Шапранцу код Трговишта, чију изградњу је највећим делом, поред цркве и месне заједнице, финансирао Зоран Станковић, пореклом из тог села, поделио је мештане. Неки од њих су поднели пријаве и грађевинска инспекција је наложила да се мост сруши.

На једином путу до оближње цркве некада је била само греда. Од осам хиљада евра, колико је коштала изградња моста, Зоран Станковић тврди да је уложио око шест хиљада. Каже и да се поједини мештани буне зато што је изграђен баш на том месту.

"Људи хоће да им се мост направи за једну кућу, тако да им мост буде пред кућом, а не за потребе људи и цркве", каже Станковић.

С друге стране, Зоран Станојковић наглашава да су мештани увек били за изградњу моста, али да им "није јасан начин" на који је изграђен: "Хоћемо да извидимо ситуацију, како је рађено, на који начин, ко је инвеститор, где су паре и колико су потрошене."

Црквени одбор је пре десет година донео одлуку да се на овом месту постави прелаз, али није било средстава. Сада је, и уз помоћ цркве и месне заједнице, прелаз направљен.

"Прибавили смо одлуку општинског већа Општине Трговиште и самим тим смо на основу те одлуке и захтева црквених власти, ми смо помогли материјално обнову цркава на територији месне заједнице Шаинце", каже Мирослав Тасић из месне заједнице Шаинце.

Изграђен је без грађевинских дозвола, па је по пријави мештана инспекција наложила да мост буде срушен.

Једини грађевински инспектор у Општини Трговиште је на боловању, али су РТС-у у општини рекли да је процедура за легализацију моста у току.

"Ја ћу покушати да овај мост легализујем ако постоји могућност, ако не препустићу општини, па нека уради онако како мисли", каже Зоран Станковић.

Изградња је трајала месец дана, мост су мештани сами конструисали. Дуг је 28, а широк око 2,5 метра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару