Време погодује инфекцијама

Ово време, које више подсећа на пролеће, него на зиму, одговара вирусним инфекцијама. Епидемије грипа још нема. Из превентивних разлога, вакцинисале су се најугроженије категорије становништва. Тако је и у Краљеву, где у Здравственом центру Студеница више нема вакцина против грипа.

У Здравственом центру "Студеница" у Краљеву више нема вакцина против грипа. Сви који су желели заштитили су се од сезонског грипа, којег за сада у Краљевау нема, чиме је потврђено поверење пацијената у изабране лекара.

Краљевчани су се на време заштитили од грипа, и како су потврдили ТВ центру РТС-а у Краљеву, у здравственом центру за сада нема оболелих. Све дозе вакцина су утрошене. Ипак, има и оних који не примају вакцине, ослањајући се при том на добар имунитет.

Има и оних који знају да је потребно вакцинисати се, али из немарности то нису учинили. Знатно је више оних који се редовно вакцинишу, слушају савете лекара и сваке године чим вакцине против грипа буду допремљене у здравствене амбуланте, они се јављају лекарима и приме вакцине.

Као и претходне  године у овој здравственој установи све вакцине су врло брзо употребљене.

"С тим што је крајем 2013. године ,интересовање грађана било далеко веће у односу на претходну, и за само 30 дана употребљено је око 3.000 доза вакцина, колико је и требовано", каже директорка Дома здравља у Краљеву мсц. др Мирјана Крчевинац.

У случају да има оних који би сада желели да приме вакцину у краљевачком Дому здравља кажу да увек имају одређене резерве.

"У случају да нам се неко од грађана обрати да сада жели да прими вакцину, мада се то дешава веома спорадично, ми увек имамо неке резерве за такве пацијенте. У случају да се повећа број грађана који би желели да приме вакцине, ми ћемо додатно требовати вакцине против сезонског  грипа, тако да ће грађани без проблема моћи и сада да се заштите", каже директорка Дома здравља.

С обзиром на изузетно високе температуре за ово доба године, али и почетак другог полугодишта у школама, у Здравственом центру очекују да ће тек крајем месеца бити повећан број оболелих од респираторних инфекција, а могућа је и појава грипа.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару