Читај ми!

Студенти поново покренули свој часопис

Након две године паузе, студенти Економског факултета у Нишу поново су покренули свој часопис. На идеју су дошли у сарадњи са студентском асоијацијом НОВА и студентским парламентом, а часопис је објављен у тиражу од 500 примерака.

Намењен студентима, некада "Сеф", сада "Економист", и само име каже, као главну тему има-економију. На пример,  на који начин се може изаћи из кризе, али не само то.

"Које су то перспективе, које можемо да очекујемо у наредној години, јер имамо најаве да је 2014. изузетно важна за нашу земљу у економском смислу, такође, бавили смо се он-лине трговином, да ли постоји у нашој земљи, да или не, који су разлози за то", каже Милан Бабић, члан редакције.

За читаоце има и много других тема. Ту су интервјуи са познатима, савети, спорт, шаљиви текстови, али једна од најважнијих је култура.

"Култура је сума свих уметности и основа за развој једног друштва, сматрамо да има ту изузетно простора за информисање, и да, поред економских тема, студенти требају бити упознати са свим битнијим културним дешавањима у граду", каже Јелена Николић, уредница рубрике за културу.

Двадесет чланова редакције састаје се три до четири пута месечно. Нови часопис значи и потпуно нову концепцију, он-лине издање, и другачији садржај, али и квалитет.

"Трудили смо се да, поред техничке обраде, буде и квалитетна штампа, па смо, ето тако, мало више пара издвојили за штампу, да би квалитет часописа и садржина његова била добро испраћена и кроз штампу", каже Иван Поповић, главни и одговорни уредник часописа.

Њихов рад за Економски факултет значи наставак традиције, али и озбиљан и одговоран посао.

"Ми их едукујемо да поред онога што се баве економским питањима, да могу то да пласирају на прави начин и за јавност дакле и за људе који то читају", каже професор др Зоран Аранђеловић, декан Економског факултета у Нишу.

Часопис "Економист" излазиће четири пута годишње, а у редакцији планирају још много нових, занимљивих тема за све заинтересоване.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару