Оптужбе због смрти девојчице

Девојчица из Гуче преминула после гушења зрном пасуља. Родитељи девојчице кажу да би она преживела да је санитетско возило којим је превезена у чачанску болницу било боље опремљено. Ресорна министарка најавила казне уколико се докаже да је било пропуста.

Шеснаестомесечна девојчица из Гуче преминула је у београдској болници, после гушења зрном пасуља. Њени родитељи тврде да би она преживела да је санитетско возило којим су превезени у чачанску болницу било опремљено на одговарајући начин.

Девојчица се гушила зрном пасуља које је пронашла у породичној кући. Родитељи кажу да су брзо стигли до Дома здравља у Гучи, где јој је пружена прва помоћ.

"Она је била добро, и на пола пута до Чачка нестало јој је кисеоника. Почела је да плави и после смо је тамо предали у болницу. И они су мени рекли да ће тешко да остане, да није имала довољно кисеоника", каже мајка преминуле девојчице Драгојла Тадић.

Из чачанске болнице дете је превезено у Београд, али је после недељу дана у коми преминула.

"Оваква дешавања са присуством страног тела у дисајним путевима представљају један од најстрашнијих и најдраматичнијих догађаја у свакодневном животу, са неке људске стране. А са медицинске стране представљају један од најкомпликованијих и најтежих стања за медицинско збрињавање и решавање", објашњава пи-ар Здравственог центра у Чачку Мирослав Сретеновић.

Здравствена инспекција ће утврдити да ли је било пропуста у лечењу. У чачанском здравственом центру кажу да је формирана унутрашња комисија која ће надлежнима поднети извештај.

"У свим ситуацијама, независно од ове, где евентуално здравствена служба или здравствени радници нису обавили свој посао на адекватан начин, и чињењем и нечињењем, наравно да су санкције неминовне. И на њима врло инсистирам. У конкретном случају ће тако и бити ако се тако нешто заиста и докаже", истиче министарка здравља Славица Ђукић Дејановић. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару