Читај ми!

Одрекао се дипломе преко новина

Нишлија Бранимир Ђурић са 25 година постао је и дипломирани туризмолог и магистар географије. Посао тражи годину дана, али каже да, без такозване везе, односно, страначке припадности не верује да може да се запосли. Због тога се из револта одрекао дипломе туризмолога Природно-математичког факултета у Нишу у локалним новинама.

Бранимир Ђурић није знао како да се одрекне дипломе сем преко новина. Он каже да је овим чином хтео да скрене пажњу на немогућност запошљавања, јер није члан ниједне партије. О томе су га, каже, питали на разговорима за посао.

"Било је тога да су ме питали да ли сам члан неке партије, као у шали, али ја мислим да је то у суштини било 90 одсто истинито. Можда Србији нису потребни паметни људи са два факултета, одрекао сам се једне дипломе, можда ће се неко смиловати па ме ипак позвати на разговор да види колико ја вредим, колико знам, а не да ли сам члан неке партије", каже Бранимир.

На појаву страначког запошљавања указивао је Локални антикорупцијски форум у Нишу. Игор Милосављевић члан нишког ЛАФ-а каже да је то тешко доказати, али да је очигледно.

"Чим неко дође на власт када се запосли десетак или петнаесторо људи у почетку на одређено време, а касније се распишу конкурси - постоји тај термин који често користимо - конкурс са  сликом, буквално се зна за кога су расписани онда се види да је то последица страначког запошљавања", каже Милосављевић.

На евиденције ће бити један мање, јер се Бранимир Ђурић спрема да оде у Америку. Жеља му је да нострификује преосталу мастер диплому професора географије.

"Ја волим моју земљу мој отац је војно лице - пуковник, ја сам војнички васпитан, желим да останем у овој земљи, али стицајем околности за мене нема посла као и већина мојих вршњака који су завршили и теже факултете од мог", додаје Бранимир.

Овај двадестпетогодишњи Нишлија је већ боравио у Америци и зарађивао радећи тешке физичке послове.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару