Читај ми!

Решење је у договору

Представници Савеза удружења бораца деведесетих већ шести дан штрајкују глађу. Траже писане гаранције државног руководства, о начину и динамици решавања њихових захтева, међу којима су право на здравствено осигурање, исплата ратних дневница и усвајање Закона о борачкој и инвалидској заштити. Ратне ветеране у штрајку, посетио је државни секретар Негован Станковић.

У име Владе државни секретар Министартва за рад Негован Станковић разговарао у Ваљеву о захтевима Савеза удружења бораца од 1990. до 1999. године Србије, чији представници шести дан штрајкују глађу и протестују у просторијама ваљевског удружења.

Ратни ветерани траже гаранције државног руководства за испуњење њихових захтева и очекују, према непотврђеним информацијама, убрзо разговор са највишим представницима државе. До тада не прекидају штрајк, а најављују и друге протесте.

Шестог дана штрајка глађу и протеста десет представника Савеза удружења бораца од 1990. до 1999. године Србије, након повређивања једног од њих и погоршања појединачно њиховог здравственог стања, као и заједничког дописа представника Града Ваљева и Цркве државном руководству да се хитно организује разговор са представницима Владе, са ратним ветеранима  у Ваљеву и у име Владе, разговарао је државни секретар Министартва за рад, коме су ратни ветерани поручили да штрајк неће прекинути све док не добију конкретне писане гаранције државног руководства о начину и динамици решавања њихових захтева у овој години.

Међу захтевима приоритетно је доношење уредбе о остварењу права на здравствено осигурање, исплату ратних дневница и најважније, како је  истакао председник Савеза удружења бораца Србије од 1990. до 1999. године Душан Николић, усвајање Закона о борачкој и инвалидској заштити.

У име Владе државни секретар Негован Станковић, у разговору са њима, најавио је доношење Закона у овој години који је основ за системско решавање статуса и права ратних ветерана, уз очекивање да ће убрзо о томе ратни ветерани разговарати  највероватније и са председником Владе.

Ратни ветерани  су о својим захтевима разговарали и у згради Градске управе, уз присуство градоначелника Ваљева и његовог помоћника.

Представници Савеза удружења бораца 1990-1999. године Србије, захвалили су се ваљевским здравственим радницима, као и представницима Града Ваљева и Ваљевске Епархије.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 220 068

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару