Читај ми!

Ниш у 2013. години

Ниш је ове године био у знаку Миланског едикта, али и бројних других културних и спортских манифестација. Нишлије су спремне да дочекају наредну годину пуне оптимизма и жеље да, како кажу, буде више радних места и више пара.

Ниш се ове године помињао у многим новинарским извештајима широм света, јер годину су почели у славу Константина-од представа, перформанса, концерата и бројних других садржаја до централне прославе православне и католичке цркве.

Пред крај године град је поново био у центру збивања због Светског првенства у рукомету. У 2013. години постали су богатији за награду за толеранцију, али сиромашнији за авио летове којих је са нишког аеродрома било спорадично.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да ће у наредној години приоритет дати завршетку започетих радова и инвестиција.

Нишлије су добиле новог начелника полиције, Раднички је обележио 90. рођендан, а радовали су их спортисти и математичари. Било је и разочараних, највише међу корисницима Народне кухиње која је престала да ради.

Многи ће ипак ову 2013. годину памтити по лепим догађајима. Ниш је добио17 чесама за 17 векова Едикта, али и много беба са именима Наиса и Константин.

Председник општине Медијана Небојша Крстић каже да су добротвори ове године уложили у чесме око осам милиона динара.

Са 53.000 незапослених у округу, били су скоро на врху лествице. Стигао је Џонсон Електрик, а  у немачки "Грамер" у Алексинцу је проширио производњу.

"Очекујем да ће бити нових инвестиција, како оних које ће обезбедити Влада Републике Србије, тако и оних које су, у непосредним разговорима, договорило са људима из општина Нишавског округа", каже Александар Цветковић начелник Нишaвског округа.

Заставник Мирољуб Јанићијевић падобраном je скочио петхиљадити пут, а својеврстан рекорд граду су донеле две маме које су за мање од недељу дана добиле тројке зачете природним путем.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару