Читај ми!

Руси у Опову

Делегација Јарославске области из Русије посетила је Сакуле, Баранду и Опово. Са много утисака се враћају у своју земљу и, како кажу, убрзо ће се вратити са инвеститорима.

Делегација Јарославске државне Думе посетила је домаћинство Александра Јовановића у Сакулама који је један од највећих произвођача белог лука у Србији. Његова жеља је да са руским инвеститорима у свом селу направи сабирни центар за органску производњу разног поврћа које би се извозило у Русију.

Илиа Осипов, потпредседник Државне думе Јарославске области каже да ће са лепим утисцима напустити ову општину.

"Свиђа нам се што је овде добро искомбинована производња хране и еко туризам, а посебно смо одушевљени са колико љубави су људи посвећени пољопривреди. Неће нам бити тешко да таквима пронађемо стратешке партнере у Русији и драго нам што Србија спремно дочекује стране инвестиције и што много чини да би им омогућила што повољније услове за рад", каже Осипов.

Оповчани су гостима показали рибњак у Сакулама и Баранди који се простире на хиљаду хектара. На овом подручју живи и више од 200 врста птица, од којих су многе веома ретке и посебно заштићене. Локалитет Печена слатина у Баранди гостима је био посебно занимљив, јер је познат по лековитом блату и овде већ постоје услови за стварање једног СПА центра.

Председник општине Опово Милорад Солдатовић каже да се нада да ће завршетком изградње моста преко Дунава код Борче бити још ближи Београду, али и бројним инвеститорима.

"Ми имамо шта да понудимо, а посебно желимо да развијемо еко туризам и производњу органске хране. Наш огроман комплекс за производњу рибе један је од највећих у Србији, али нажалост није у функцији, јер наша мала општина нема довољно средстава да га одржава", каже Солдатовић.

Оповчани имају великих могућности за развој органске пољопривредне производње и еко туризма и очекују да ће им се гости из Русије почетком следеће године вратити са потенцијалним стратешким партнерима који ће им помоћи да на најбољи начин искористе своје природне ресурсе.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару