Читај ми!

Фијат поклониo књиге библиотеци

Компанија Фијат аутомобили Србија Народној библиотеци "Вук Караџић" у Крагујевцу донирала је најтраженије књиге за децу. Циљ донације је, како кажу, улагање у образовање младих.

"Видовите приче", "Орлови рано лете", "Снежна краљица" само су неке од дечјих књига којима је, захваљујући компанији Фијат аутомобили Србија, обогаћен фонд Народне библиотеке "Вук Караџић" у Крагујевцу.

Најмлађи посетиоци библиотеке имали су прилику да први прелистају књиге и да их сами обележе печатом који је ФАС направио посебно за ову прилику.

"Љубав према читању се гради од малих ногу и драго нам је што већ данас видимо велики број деце која радосно долазе у библиотеку. Књиге увек представљају добру инвестицију, а задовољни смо што повећавањем фонда наслова за најмлађе помажемо библиотекама у локалним заједницама и тиме утичемо на развој образовања, описмењавања и културе у овом граду", рекла је Александра Ранковић, менаџер комуникација, компаније ФИАТ Аутомобили Србија.

"Народна библиотека "Вук Караџић" се већ дуже време бори са великим финансијским потешкоћама које у значајној мери отежавају обављање њене основне делатности. Недостатак новца за набавку неопходних и актуелних наслова као и техничке опреме, није, бар се надамо, утицала на квалитет услуга које запослени пружају корисницима. Захваљујући ентузијазму и труду библиотекара, али и донаторима, који у овим тешким временима дају свој допринос развоју културе и образовања, наша библиотека успешно обавља своју делатност. Овога пута захвалност дугујемо компанији ФАС, која је дечјем одељењу библиотеке донирала најтраженије књиге за децу. Овај поклон има веома велику вредност за нас, јер је дошао у тренутку кад нам је за набавку нових књига одобрено неочекивано мало новчаних средстава, а у складу са тренутним могућностима Скупштине града", истакли су представници ове градске библиотеке.

Донација фонду библиотеке "Вук Караџић" у Крагујевцу само је једна од активности које ФАС спроводи с циљем да помогне образовању младих.

Током лета организован је несвакидашњи пројекат "Лето у ФАС-у" кад је више од 600 деце запослених провело месец дана у фабрици са својим родитељима, учествујући у бројним едукативним и забавним радионицама. Такође, током Недеље безбедности, ФАС је омогућио ученицима средњих школа да присуствују предавањима о безбедности, са посебним акцентом на безбедност на радном месту.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару